26.10.09

Sonok kan?

Alhamdullilah, Jom heboh2 kat Karambunai Lagoon, berjalan dengan lancarnya, cuaca pun turut sama merestui pertemuan kami kali ini. Thanks to K' Azah, K' Maria, Halen, Seri, Zura, Azira & Farah + keluarga masing2 yg sudi turun padang menjayakan xtvt beramah mesra, yang rata2nya baru pertama kali bersua muka..Sememangnya riuh n gamat, bila semua kaum2 ibu berkumpul , sambil berkongsi cerita..

Serba sedikit tentang xtvt semalam..jam 9.30am hampir kesemua, blogger n bukan blogger sampai bersama ngan pot luck masing2..antara menunya, nasi lemak, nasi puteh + tomyam, sayur, bakso, laksa johor, bbq, muffin, puding, kek pun ader, buah lagi berserta air minuman, tu dia makanan saja dah penuh 2 meja panjang..hehehhe..pendek citer memang kenyang perut dibuatnya..tu baru makanan lom lagi bbq..kambing ader, ayam ader, udang pun ader, 2ekor ikan yg memang besar, ehsan dr kwn Maria iaitu Zira..hahhaahha, tak abis ratah dibuatnya..paling laku n ditunggu2 kambing bakar, laris gitu!! Kalau saja2 nak bakar bek2 kat umah, memang tak terbuatla gamaknya, tu yg kambing bakar ni memang ditunggu2, semua dok pakat kerumun kambing, n saya sendiri pun sampai hari ni, dok terhidu lagi kesedapan kambing bakar semalam!!

Kali ni memang tak rancang aper2 xtvt pun, memang betol2 datang, jumper, berkenalan, borak n makan2 jer..menambah2 semuanya sambil borak sambil makan, berselera semua makan ramai2 gitu..n selebihnya xtvt melayan anak2 bermain n beraksi dia pantai yg airnya separas ngan dada itik..layan jerlah..nak buat canner, air lom pasang lagi..dada itik pun bukan main saya tengok budak2 tu berenang, Put3 pun sama, tak duduk diam, mulut pun riuh, ngan tak pakai selipar, dah mcm anak org asli saya tengok, lom mandi pagi lagi tu, plan asal nak main pantai, sekali air lom pasang daaaa!!!

Kesimpulannya, memang enjoy n hapening sangat2, semuanya sporting2 belaka dan memberikan kerjasama yg baik, dr awal hinggalah kepenghabisan majlis..dan yg paling sonok , "tapau time", masing2 membawa pulang 'bekalan', jd balik dah takyah pk nak masak2 lagi..memang licinnnnnnnnnnn, kata org rezeki yg ader dikongsi bersama, hehehehehe!!!

Insyaallah, next geder2 akan diadakan, tp bukan dalam masa terdekat ngan bertema " Rumah terbuka Blogger" ceh wahhhh dah memasang angan2 ni..tp kali ni ngan bersyarat " tiada air tiada joran" supaya kesemua suami2 dapat beramah mesra dan berkenalan!! last sekali tima kasih lagi sekali kepda semua, n halal aper yg terkurang..sehingga jumper lagi dilain kali..!!!! cayok!!! cayok!!

Gambar kendian upload, anak den dah ngamuk nak tido..tungguuuuuuuuuuuuuuuuu

6 comments:

mummyseri said...

tq juga wat ain yang berusaha :)..anyway mmg sonot sgt..n mmg betol pon ni dok rindu lagi kt kamben tu mmg peberet..saja2 nak bakar snirik kt uma mmg tak le ain..
k nnt nak tgk gambo lak..seri pon x post lagi sbb gambo tak smpai lg lam pc...k i/allah jumpa lagi nnt yek..(mcm la dok jaoh sgt ...se KK aje pon.. so skrg ni smbung sesi di alam maya je la :)..

halen said...

seronok mmg seronok tp nk minta maaf byk2 jika terdapat kekurangan pada bbq yg disediakan terutama udang yg tak segar :(

Suryana said...

hi ain..
ain, after few attempts nk book flight ke KK sempena airasia bg tiket murah ni, akhirnya dapekla jugak.. so we'll be in KK frm 27/6 smpi 30/6 next yr hahaha lmbt lagi lah. kalu ain ada kt KK time tu, really hope to see u n family esp cik pu3 hehe. kalau panjang umur n diizinkan tuhan dpt la kita jupe eh...

Ainazli said...

salam..tetiba nama ain pulak yg naik ni..hehhhee..actualy ni kejersama semua rakan2,ain just melancarkan majlis supaya ianya berjalan selancarnya jer..tq jugak to seri n keluarga yg sudi datang, silap silap n kekurangan adalah diluar perancangan kami..n hope all of u enjoy..

bek..bekkkk..i like..memang peberet tu, menu utama kalu bbq..tak nyembek tak syok gitu..hehheheh..

ok seri..salam ukwah..n moga kita bersua lagi bila2 masa..hehehheh

Ainazli said...

halen-lagi sonok kalu dapat kumpulkan lagi ramai blogger..pasal bbq tu tarak hal punya..semua diluar perancangan kita..anyway tq..n bek2 mu pasti melekat di hati semua..hhehehhehe..kira halal la yer lebih kurang tu!!

Ainazli said...

k'soy..jemput2..nanti datang dok umah kami jer..boleh kta borak panjang..tahn depan tak lama dah..pejam celik dah sampai masa ketikanya..harap2 tak clash ngan date ain balik kg la..ain ader balik kg bulan 6, tp luper tarikhnya, nanti ain cek balik n kasitau ya!!