12.11.09

Suprise..suspen..i like bebehhhhh










Salam Jumaat, ngan 'wajah' baru n semangat baru nih, kembali mengemas kini blog yg dah lama tertinggal..kebuntuan cerita + ketiadaan mood, hari ni mood dah tak kacau bilau..2, 3 hari ni, jiwa kacau betol , pening pala den..memikirkan pasal balik kg ni..tukar tiket flite, cuti sangkut..bla..bla..tak senang duduk rasanya..dah elok2 balik kg tok sekian tarikh, tiket pun dah ambik, cuti my laling lak sangkut..ikutkan cuti tahunan banyak lagi..tp cuti semasa hanya layak 6 hari jer..sedangkan awal2 plan kami 8 hari cuti..tension gue ni..biler cuti sangkut..terus ilang mood nak balik kg, dahla nak dapat tiket n tarikh flite ke Kb bukan senang, n 2,3 hari ni cek semua flite full, aduhhhhhh..sakitnya rasa hati, boleh lemah jantung pk pasal tiket..tiket KK-KL takder problemnya..yg jadi problem sekarang tiket ke KB, memang dah takder seat 0 dah..nak dibuatkan citer, semalam my laling g ushar kat kaunter MAS..saja jer nak test..kot2 ader makhluk yg cancel tiket ke Kb last2 minit, spa tau kan?? dan kebetulan pulak, ngam2 ader 3 seat kosong ke Kb, bayangkan perasaan kami..memang melonjak saya kat umah..yes..yessss..dapat jugak balik kg, walaupun terpaksa balik KK awal 2 hari dr perancangan asal..takpelah la labu..janji dapat balik beraya kat kg..dah syukur banyak2 dah ni..Nasib baik naik MAS n open tiket, boleh suka2 hati tukar, kalu di buatnya naik air asia, mahu pokai kami ni..huhhuhuhu..tok org kg, tunggu kepulangan kami nanti..tak lama jer lagi kita kan bersua muka..

Setel pasal tiket, hati pun senang..dapat jugak balik kg, kalu takder tiket..ader yg makan kari cicah airmata pagi raya ni..mahu meraung ni..sadis wehhhh..dahla raya poser tak balik, takkan raya aji pun tak balik..huhuhuhu..ringkaskan citer ndak sama bah, beraya di tempat org, mesti windu jugak kg halaman..

Kegembiraan..lagi ni..hari ni nak citer yg gumbira2 je..sebab hati den berbunga2 jer sekarang ni..cehhh..wahhh..semalam jugak ni, my laling kall, ajak dinner kat luar..pelik tp benar..selalunya2 saya yg laju ajak dia luar makan, tp semalam dia yg ajak..buat suspen jer laki den ni..tp hati saya suprise jugakla..kata org rezeki jgn ditolak2,..setuju saja saya ni..memang pun seminggu ni, dah cuci tangan dr masak2 ni..dapur memang kering kecuali tok buat air..hhehehheh..kata nak balik kg kan, so aura n encik mood dah siang2 paking kat kg..2,3 hari asyik dok pk, masakan org kg jer..perut pun jd kenyang..gilossssss kan, begitulah kalau dah kempunan nak balik kg!!

Berbalik pd citer ke2, nak kuar malam nanti bersyarat..alahai laki den ni, pakai syarat segala ni..no jeans, tshirt n selipar basahan..helloooo selipar i cap boya ok..ader lagi pakai chantek2 tu yg tak tahan tu..heheehhe..nampak sangat bini dia ni selekeh, pakai jeans tshirt dah..sesimple yg mungkin, lipstik pun kalu ader mood..hahhahahha..walaupun sonok tp pk..pk..aper kejutan dia kali ni, bikin suspen jer..nak kata ader majlis opis, geng kata takder pun..ahhhh belasah jerlah..tppppppppp berdebar wehhhh..ader ke nanti bunga ros..kata nak dating ngan bini kan!!!!dah lama tak rasa feel macam ni..dating bawak anak..boleh??memang kacau daun betolll la..tp mana nak campak c put3 tu kalu kami kuar ber2 jer!! takder privacy langsung!!!hehehehhe..

Malam seperti yg dijanjikan, 7.30 kuar umah, menuju ke KK, saya tak banyak tanya..nak makan kat maner, tempat maner, selalunya tulah soalan lazim saya tiap kali kuar makan, tp semalam diamkan jer..kang pakai chantek2 dia bawak makan kat bawah khemah, naya saya..bukan boleh harap tu, manalah tau dia nak kenakan saya, mcm saya kenakan dia time besday dia tu.."anda terkena panggilan hagittttttt"hehehhehe..hati still berdebar2 ni..2 kali dia round tempat yg sama..aper ker jadahnya pun tak taula (upernya servey paking, saya jer perasan lebih)..dalam hati dah tersengih awal2 lagi..control la beb, kang dia perasan..siap2 paking..beriringan masuk ke Hotel Promenade-"nilah suprisenyer, nak dating ngan mama+ adik kat sini"..cehhhh ayat tak berbaur romantik langsung..huhuhuhuhu...

Selamatla sudah makan, makan sampai kenyang + borak2, gelak2, tp sayang perut gue ni tong kecik, takleh isi banyak..tp paling suka tang kek2 dia jer..rasa semua, biar "mari" idea nak bikin kek macam tu jugak..hehheheh..sempat lagi tu..makanan dia biaser2 jer..rasanya tak sesedap dulu kot, tp sedap tak sedap pulun jugak, lamb chop i like bebehhhhh..

Tok my laling..tq ahhhhh..walaupun seromantik langsung..org kasi la munga ker..present ka..hehehhe, takpelah janji kita ber3 dapat spent masa together..enjoy n hope next time boleh buat lagi..hehhehe..ok put3 tq jugak sebab tak meragam, buat mama enjoy betol time makan!!
Gambar tak banyak pun..ambik yg maner sempat jer.. Gambar si Put3 dah tunggang tebalik..belasah jerlah malas nak upload dah!!

11 comments:

Suhaiza Sa'at said...

oo, inilah yg buat jiwa kacau tu ye... hehe... dia dpt kupon free ke? hikhikhik

halen said...

waaa..seronok korrang 3 beranak berhoyeh2 smlm yer. brapa hb korang blk kg?? mcm x lama je lg ni.

Ainazli said...

kupon..hehhehehhe..sapalah yg nak kasi kita ni kupon..sendiri tadah sendiri bayarrrr!!hehehehe..aiii sekali sekali boleh la, kalu tiap2 bulan gini parah jugak

Ainazli said...

Hoyeh2..aku ingat baru nak ajak ko kuar makan2, sekali zz dulu yg cop..aku balik 18hb ni..jom kita g perabiskan duit sebelum aku balik kg ni..teringin nak makan steambot ni!!hehehehe

LOVE2COOK said...

Welkam bek!!! Cute poses there! ;)

Jiya said...

alaaaa... makan kat prominade tak ajak ponnnnnn!! akekekeke...

Ainazli said...

love-tulah tunggu en.mood datang memang berjanggutla..kena stori mori yg sonok baru lancar jer nak menaip..hehheheh..tq

Ainazli said...

jiya-nanti kita g sama senggol -senggolan kat sana ya..u belanja la.hahahhah..i tadah perut u bayar!!hahahaha

Ainazli said...

love-tulah tunggu en.mood datang memang berjanggutla..kena stori mori yg sonok baru lancar jer nak menaip..hehheheh..tq

mummyseri said...

ain..
wahh mmg nmpk best n hepi jer..
xpe skali skale..
msti byk puteri mkn ek..

Ainazli said...

Seri-tulah sekali sekala ok, tp kalu dah kerap, mau pokai den dibuatnya..put3 bukan makan pun, main jer tahu, tp dia suka betol ngan kek2 tu..nampak sangat maknya tak pandai wak kek..hehheh