15.7.09

Nampak Ok Tak?






Sesi merajinkan diri, dah tengah malam pun buat benda alah nie, mood datang jer terus teringat ader fondant dalam tupperware yg dibeli dr Risma 2 minggu lepas..dr sehari ke sehari nak buat tp tak jadi2 jugak..takleh jd nie, kang berkulat sayang pulak..Bahan tak cukup, pewarna pun takder..so aper la geledah juga segala aper yg ader..pewarna masakan pun jalan jugakla..tu yg nampak comot sikit..hehhehehe..ummm takder seni langsung..takpelah at least try jugak kan..dulu pernah wak ngan Halen tp dah luper, so yg ni mai pusing syok sendiri jerlah..tu yg jadi tak beraper cantik, tak fokus masa cikgu ajar..huhuhuhu!!..Halen ok tak? Risma pass tak nie?

Sedar tak sedar, gentel2 dapatla siapkan 10 kuntum ros yg tak beraper nak kembang..kembang kucup jer aku tengok..tp puahati sebab air tangan sendiri n pasni boleh baiki lagi..kalau tengok yg risma dia punya kelopak bunga dia samer jer, tp saya main belasah jer..ader kecik ader besar..sebabnyer malas nak uli..huhuhuhuhu..

Bulan 10 nie besday si Put3, tu yg rajin belajar nie..kalu boleh nak buat semua bentuk toys yg dia suka, (mcm kat atas tu) td pun bangun tido, sengaja saya tayang munga2 tu kat dia.."cantiknyer mama wak..nak wak beday adik?" ..yolahhhh dik..utk adikla nie..

Malam nie, kalu Si kecik tu tido awal bolehla gentel2 lagi wak bentuk2 lain pulak..tu pun kalu En.Mod datang lagi..

13 comments:

ain said...

alahai siannya dia. sori lah ain. akak tgh slowly update blog baru ni. anyway tq sbb still stick with me!

ain said...

cantik le bunga ros tu. klu akak yg buat..langsung x de bentuk bunga kot. rajin betul ain menggentel!!

eRiNsZ said...

ain.. ada jual eak fondant yang dah siap. nak bli kat mana eak?

baru nak menCoBa buat cupPies nie. tapi untuk mkan sndri jer..

isma said...

cantik, anggun, menarik!! leh buat kerongsang tuhhh.. hehe

amizah said...

cantek munger tuuu...akak sekarang pun sedang belajar mendeco fondant....

blogresipi said...

Cantik bunge ros tue... kretip betul dier... kite bab2 menggentel bende2 kecik cenggini harus la fail.. tak berseni la tangan neh..hehe

kak ina kl said...

salam..okeylah tu..cantik dah..cuba dan cuba lagi ye..akak lagi tak pandai buat..

Ainazli said...

K'ain..kita memang jejak kasih akak..sebab selalunya org pertama yg komen kita punya blog adalah akak..so biler akak diam, mesti sesuatu ni..tu yg kita cari tu..alhamdullilah akhirnya ketemu jugak..hehehe

Ainazli said...

Erinz-ader, ain pun beli yg dah siap, malas nak gentel segala bagai..kat sini adalah fondant segera, try g jenguk blog ni http://www.tiaracuppies.blogspot.com, ain beli dr dia, manalah tau, dia boleh pos dr sabah -ke gua musang..anyway kita pun org kelate gak..huhuhu

Buat jgn tak buat, sendiri makan pun takpelah at least takyah kuar modal besar nak tempah kalu nak party!!huhu

Ainazli said...

isma..ko nie biar betol ..yelah nanti aku sepit jarum, pastu percuma aku kasi ko brooch munga aku,special tok ko sorang jer..hehhehe

Ainazli said...

k.miza..buat jgn tak buat..huhuhu..

blogresepi-hehehe..kita suka2 jer nie, kebetulan fondant dah ader,kita pun jenis tak berseni..tapi macam ader minat sikit la, tu yg try buat..sonok gak upernyer wak benda alah nie..huhuhu

K,ina..pun kena cuber nie.tulah kena cuber n cuber lagi..masih tak berseni n lom puahati lagi..heheh

mama Tiara said...

he he.Kak Ain ni ada bakat rupanya..cantik kak..nanti befday anak atau hubby bolehlah deco kek tu kan..

Ainazli said...

Risma buat lagi cantik..sekarang akak tengah dok tilik risma bunga munga ros, nak buat n belajar..rq arrr tunjuk contoh!