8.7.09



Akhirnya dapat jugak merasa tempe bilis yg diidamkan2 n dodol kiriman dr kawan kat Johor..memang biler dapat jer, mcm kera dapat bunga rasanya, sebab dah lama terliur benda alah nie..memang sebut jer makanan nie, dah meleleh air liur, pendek citer ngidam tahap gaban dah, nak buat malas lagipun kalu org Johor wak lagi sedappppp....arrrggghhh alasan jer lebih tu..huhuhuh..tu yg mesg kawan tanya tempe bilis..mintak tempe bilis dapat extra lepok durian-org kelantan panggil!!..nikmatnya rasa biler benda yg kita nak ader depan mata..so malam nie dok ratah tempe tu jer..Lepok dorian tu , baru 2,3 hari ni dok teringat nak soh my mak poskan lepok buatannyer, biaser tiap tahun dia mesti pos, belom sempat nak kal my mak, dah sampai dulu yg Johor punya..apapun mesti jugak calling2 my mak soh wak gak lepok nie, nak ader stok kat umah..ni dah kessss tamak!!!

6 comments:

ain said...

akak pun suka sambal tempe ikan bilis. selalu klu buat, buat byk2, then stock. klu2 x de lauk nk mkan, ngan sambal tu pun dah ok dah.

psst...akak suka mkn lempuk ngan biskut kering.

Ainazli said...

ehhehehheeh...gelak kita baca..kita 2 2 tu makanan kegemaran, tp tak selalu dapat makan..ni pun sepinggan2 dok ratah tempe tu..perghhh sedapkan kak?

mama Tiara said...

hmmm..bestnya tempe ikan bilis tu..dapat dari orang jauh plak tu..mesti senyum2 ja time makan..

Ainazli said...

yup mama tiara, 2hari dah abis 1kg, asyik dok ratah jer, pas sepinggan sepinggan abis..ni nak kena mintak pos lagi nie!!

Sall said...

macam sedap je sambal ikan bilis tu Ain.. tapi saya tk reti nak makan tempe la.. kalau sambal ikan bilis je tuh memang la best!.. :).

Ainazli said...

Sall kena cuber tu, tempe sedap oooo..melicinkan n mencantikkan kulit..hehheheh..ain pun dulu tak makan, entah canner biler dapat makan sex terus jatuh cinta..