14.7.09

Dah lepas daaaa!!


Antu roti cheese nan


Ketam masak Cili Kering+Umpai Laut


Macam2 jenis/corak ader


Pilih punya pilih dapat free..yahoooo!!


tak caya..resberry pun ader


Ambutay..sodappppp!!

2, 3 hari nie memang sibuk mengupdate, my laling punya blog, punyalah pemalas yg amat, org ader blog dia pun nak blog jugak, sampai bersawang biak tp sekarang tak lagi, langsir dah bertukar, umah dah bercat..cantik aper sentuhan bini dia nie..hehehhe..2 hari dok melanguk depan pc settlekan blog my laling dengan sedikit imbuhan..penat ooiiioooo wak sajer tp takder upah..hehehe..biler dah chantek..my laling punya blog, saya pulak yg kebuntuan idea nak menambah cantikkan saya punya blog sendiri..

So n3 kali ni berkisarkan pada wekend yg lepas, aktvt yg kami sekeluarga buat tok menghabiskan masa bersama..jalan2, servey barang n membeli barang..heehhehe..bermula ngan pagi, sempat singgah Taliban nak pekena roti cheese nan, dah lama tak makan, tp skrg dah kureng kickkkk..tp layan gakla, sebab nak makan sangat, still boleh ditelan anak tekak la, mungkin sebab yg buat tu dah bertukar org, jd rasa pun dah tukar sama..hehehe..

Settle makan, g belah Tuaran, sajer nak g jejalan kat tamu, nak tengok aper yg ader, plan asal nak g cari pasu bunga kat Bakut, nak salin bekas, pokok saya nampaknya dah makin besar, nak la carikan bekas yg cantik2..nampaknya takder yg menarik pun kat tamu, benda yg samer, pokok cili pun takder..hampa..balik tamu, singgah Bakut, cuci2 mata ngan pasu yg chantek..chantekkk..rambang mata tengok, harga pun murah gak..bolehla melawa ngan pasu baru pasni..huhuhuhu!!

Balik umah, masak ketam yg sempat beli tengah jalan td, my laling nak ratah jer, senangla kijer takyah masak lauk lain, nak diet, tp kolestrol tinggi ooooooo ketam nie!!..tung..tang..tung..tang kat dapur, tarrraaaa dah siap masak aper lagi..jom makan..lepas makan, berehat jap, sambil layan, gambar2 my laling msa kat Gurkha Hut..dengar dia bercerita, tak sedar terlelap kejap..

Bangun jer dr tido2 ayam, dapat mesg dr keluarga angkat soh mai umah nak makan ambuyat..pergghhh kecur air liur biler dengar ambuyat..kami memang suka benar masakan tu, saper yg tak suka mesti kembang anak tekak, sebab cara makannya..sagu yg dimasak, dimakan ngan kuah masam2 sikit (ala2 mcm kuah laksa gitu tp dia tak boh cili kering)..memangs sedap..sampai menambah2 kami, depa memang tau kami suka tu yg depa buat khas tok kami..

Ambuyat dah, layan pokok2 bunga lak, niat dihati nak beli nak tambah pokok yg sedia ader, tp dibagi percuma jer, dah la dapat makan free dapat extra pokok munga lagi..suka..sukaaa..umah dia memang buat nursery n lanskap lagi..memang kawasan luasla..jgn tak percaya kat umah dia ader pokok resberry yg tumbuh subur, sempatla kami merasa buah tu..nyaman gitu!!ingatkan pokok cam gitu nak cuaca sejuk jer, upernyer kat tempat kita pun idup subur..

Ok tulah aktvt ujung minggu kami ni..wekend ni nak layan zoo pulak, dah lama janji ngan si kecik nie nak g zoo, dr tak kenal sekor pun binatang, sampailah dah tau buat bunyi binatang, tak pergi2 jugak..n kebetulan wekend ni, opis my laling ader aktvt kelab melawat zoo, bolehla tumpang 2 kaki..huhuhuhuhu

8 comments:

blogresipi said...

Org kate kat sabah seafood murah2... betul ke?

Ainazli said...

Kalu nak dibandingkan ngan sem, kat sini memang murahla, kalu ikan gred A puasla makan, sebab masih mampu..pendek citer memang murah,tp kalu bukan musim, rasanya mahal sikit dr biaser..tpppppp kalu nak makan seafood yg dah masak..kim salamla..mahal yg ampun, better lagi beli n masak sendiri..heehheh..

amizah said...

rassberi tu kat umah akak pun ada...senang jer nak jaga pokok tu...dan senang sgt nak idup...heheheee

Ainazli said...

ohhhh yeker..ingatkan nak cuaca cam omputeh jer..huhuhuh..nak kena mintak benih nie..hehehhe..salah infola nie!!

:: ishamsuria :: said...

ain, mana ko dpt ketam gumoks2 tu?? aku selalu dpt yg cekeding2 jek.. xpuas ati tul! hehe.. eh ambuyat tu dah rupa laksa aku tgk.. ape rasanye ek?

Ainazli said...

Ketam beli kat jalan nak g Tuaran..kena tau maner jantina betina nyer tu..baru isi padat..hehehhe ambuyat tu sedap wehhhhhhh..kuah dia masam (mcm laksa tp takboh cili kering) rasanyer boleh kembang tekak kalu ko tengok sebab sagu tu mcm gam..ibarat ko makan gam cicah kuah..huhuhu

Jiya said...

wah wah wah.. ambuyat itu. sedap makan ngan ikan ampap cecah belacan. fuhhhhhhhhhh!! gi tuaran ada nampak mak kiter? akekekeekekkee...

Ainazli said...

perggghhhh jiya betol2 sedap..sedap..mahu menambah2 nie, nak pulak ader ikan masin..perhhhhggggg..ohhh jiya dok Tuaran ya..takder lak jumper ko punya mak, kalau ader nak jugak hai2..bye2..heheheh