25.7.09

Jom Buat Kueh Raya


Dah lama tak update, hari ni agak free sikit bolehla nak menempel kat pc, selalu pun ader gak online tp mood itu belom "mari"..jadi kijer pun bertangguh, banyak actually nak citer2 tp tulah MALAS..bier virus M dah menyerang memang dah takleh buat aper dah..terpaksalah menunggu hingga vitamin R disuntik kembali..

Sajer nak tepek biskut raya, 2 hari lepas merajinkan diri mengetes tart nenas, resepi ambik kat intenet, cadangnya nak try tart yg pakai susu tepung tu, katanya lagi sedapla pakai susu tepung..tp memandangkan hari tu takder susu tepung, layan jerlah resepi yg satu lagi tu..rasanya walaaaa..sedap n sesuai ngan anak tekak ni..

1 adunan dapatla dalam 60-70pc, so bagilah2 kat jiran2 tetangga..dah berbau 1 taman tak bagi kang nanti terliur lak depa..diaorang pun tahu kalau dah bau 1 blok tu, mesti kijer saya..hehehehhe..respond depa.."ain boleh tempah tak tok raya nanti" gelak sendiri saya..

Kak Maria, nilah tart ku yg last, dah tak berapa cantik sebab yg lebih2 ja, awal2 tak sempat nak snap2 gambar..sori arrr lambat update..tak sempat nak bagi akak rasa sebab ari tu sajer test, pasni dah jadi ni, kita bagi akak rasa ya..kita kirim kat Hakim..hehehehe..minggu depan kita nak wak lagi ni, jiran atas nak bawak g sekolah..wak tester..huhuhuuh..

8 comments:

ain said...

akak pun baru 2 3 hr lps menge'test' tat nenas gak. kwn akak bwk contoh utk di test rasa.hehehehe

blogresipi said...

Sedap la tart nenas.. tahun lepas kte sempat gak merasa ada kawan antorkan.. sampai2 dah 50% jadik serdak. tp tart nenas tetap sodap.heheh

salamdariborneo said...

tart nenas,emm sedap.kat umah akak kalo utk raya mesti kena wat 2 adunnan baru cukup.hakim mesti bawa g opis dia...ada permintaan.

amizah said...

wahhhh!!! rajinnyerr ain...wat tart nenas lak!!! bagus..bagus...

mummyseri said...

ain.
kite pon biskut tat ni wajib wat..hihihi my mom je la yg slalu wat kt kg tu..nk tolong pon jaoh so balik raye nnt tlg mkn aje...:)

halen said...

waaa...nak tat nenas jgk satu balang yer sistem barter ekekeke.. :p

watie said...

salam.. saya manyak suka itu tart nanas hihihi

Ainazli said...

to k,ain-test jgn tak test..

to Blogresepi-heheheh..jauh benor nampaknya mengoder tart sampai2 dah hancur..hehehhe..takpelah janji rasa tetap maintain sedap

to K'maria-tart ni sedap makan bukan time rayer, dah raya takder yg mencari..cuber lepas raya..serdak2/habuk2 kutip makan lagi..heheheh

to k'miza-saja je ni kak, nak menghabiskan masa yg lebih2 ni..huhu

to seri..canner takleh cari makan la sebab mesti seri lebih teror wak tart nenas ni..

to Halen-ngan ko takper..ok nanti kita tukar2..aku dah tak sabar nak mengetest biskut pemes ko tu..hehehe

to watie..jemput2..to kita tak ambik oder..huhuhuh cabuttttttttt