20.5.09

Dah tunai janji..tp dia demam pulak!!










Aper yg dijanjikan??? sebelom citer pasal janji nak store mori tentang Put3 yg tetiba semalam panas..demam malam, patutla seharian semalam takder mood manjang n makan pun takboh, malam td meragam la, mungkin lenguh badan, ubat jgn cakapla, memang tak pandang pun..nasib baik ader alternatif, saya boh dalam susu..ok jer dia isap..hehehheh..biler dia demam n teringat kes anak isma (geng blogger) , tak lena tido saya, sejam sekali bangun sukat dia punya temp, tp stil dalam normal lagi 35++, memang kalu dah lepas 37 malam tu jugak saya berkejaran ke klinik, takut jd macam anak isma..tak sanggup nak hadapi saat mcm gitu, gerun dahla jauh dr org tua!!..dalam mamai tak mamai, kol 4 mcm terdengar suara org borak, my laling pulak ambik turn jaga anak dia, legalah sikit saya n bolehla saya tido ngan lena kejap..sempat lagi tu..hohhoooh..

Bangun pagi, my laling wak suprisela kunon, katanya hari nie ambik cuti, nak tunaikan janji kat Put3, sebab dah janji nak bawak dia mandi kolam n kebetulan pagi td demam si Put3 dah kebah sikit, cunla tu, dia sendiri pun biler ckp nak main kolam bukan main sonok lagi..rasanya ilang terus demam dia..hehhehe..jd hari nie kami ke Water World, Bukit Padang..Kol 9 kuar rumah, isi perut dulu terus ke tempat tujuan, ingatkan bukak pagi upernyer hari kijer kol 12 baru buka, bengang la pulak, dahla kena menapak sikit naik bukit, n Put3 lak merengek2 n takboh balik nak jugak main kolam, walaupun berx ckp belom bukak lagi..pujuk punya pujuk dengar nak g kk dulu baru senyap..jd saya setelkan segala urusan kat kk, tapaukan aper yg patut tok bawak pulang kg nanti, tp still tak settle2 jugak..

Kol 12 terus bergegas kat Water World, walaupun panas, tetap jugak kami niiiiiiiiiiiiiiiiiiii..ingatkan kami jer upernya ramai lagi yg giler mandi di tengahari yg panas, tp dah gian nak mandi aper nak dikatakan..layan jerlah, lagipun ader tempat yg berbumbung, sedang elokla tu tok kami2 yg malas nak kedepan..pelik tp benar si put3 kalu ngan air pantang kalu ajak naik, tp hari nie baru sejam berendam , dia pulak yg ajak kami naik n nak balik, nampakla takder nafsu nak main air x nie, maybe sebab demam kan!! jd terpaksalah kami balik..tp sempat jugak saya merasa naik gelongsor, gayat n rasa sayup jer, tp bestttttttttt..rasa tak puas lagi tp bak kata my laling, kepuasan kita tak penting, yg janji put3 enjoy sonok!!.

Petang td n malam nie, Put3 kembali demam n merengek2 cam baby lak, lali dah mata dia sebab pekena ubat demam yg saya bancuh dalam susu..oklah saya pun takleh lama depan pc nak kena tengok2kan dia..cian dia demam..biler dia demam lumpuh 1 keluarga, sebab biler dia demam takder org yg menyoal saya itu ini..selalu mulutnya tak pernah diam, ader jer benda yg dia nak tanya..tp sekarang dia senyap n mata pun kuyu..saya punggggg sedih tengok dia!!

2 comments:

ain said...

siannya pu3, mesti x enjoy kan!

MAMASYAZA said...

cuaca sekrg tak menentu...tu pasal anak2 asyik ja demam...kejap baik..pastu demam semula