16.5.09

Tolong Kembalikan Mood!!



Minggu nie, tak tahu aper yg nak di update..semua malas, mungkin sebab terbawa2 mood nak balik kg minggu depan..ngan put3 takyah citerla tiap hari dok sembang pasal kg..insayallah takder halangan saya akan bercutiiiiiiii panjang kat kg.. memang dah lama giler tak balik kg, last balik dulu time rayer..best n nikmatnya balik kg, jumper ngan semua org, n also tak sabar nak tengok gelagat si put3 kat kg nanti..n selalu dia dok bilang ..nak jumper tok (my mom), Mi (my mil), Haikal, Dat, Chah, Abam, (semua tu sepupu sepapat dia) tu jelah org yg paling dia ingat n cari2..n kali nie balik kg, keseronokan berganda sebab my sil kawin..tahu jelah biler ader kenduri..meriah tu lain..

Apapun memang dah tak sabar dah nak balik kg nie, minggu nie 1 lauk pun saya tak beli, sbb nak kosongkan peti,(alasan jer tu) jd perabiskan lauk yg maner ader, agak2 dah abis lauk, makan jerlah sardin..hahhaha..lagipun mood masak dah tumpul sekarang nie, asyik dok ingat masakan org kg jer..errrr tak sabar nak makan sop kaki lembu my mom..korang tak penah makan sop kaki lembu???..hiskkkk sedap oooooo..saya tak pandai nak explain cara buat tp makan tahu..yg saya tahu, kaki lembu dibakar dulu, wangi ooo biler bakar kaki dia..hehehheh..pastu dia punya isi2 kat bahagian betis/kaki tu dipotong kecik2 n direneh wak sop..perggghhh nikmat makan memang ader kaki kaki lembu tu..hoohhohoohoh..memang tiap x saya balik mesti my mom buatkan kami sop, sebab kami be3 ni hantu sop..tak dapat sop kaki lembu, sop daging pun jadilah!! memang puahati dapat makan daging segar..kuah dia dihirup2..sedap weiiiiihhhhh..Put3 pun giler sop. kalu g makan kat kedai, mesti nak makan mee sop..dia kalu ader sop memang selera la makan..kalu tak hampehhh nak makan. Saya sendiri dulu pun, masa peknen kan dia, tiap hari mesti nak pekena mee sop, mcm dah gian kalu tak dapat makan sop..skarang dah diperturunkan kat anak lak..ok lah tuuuu!!

3 org yg paling penting n saya mesti cari dulu..mak ayah n ma (mertua)..yg lain tu selingan jer..hahhahaha..jgn salah faham, yg lain pun windu gak, tp tak seperti rindu kat depa ber3 nie..yg lain tu pelengkap n menjadikan hari2 sepanjang saya kat kg lebih meriah..ngan ayah saya rindu walaupun kami jarang berhubung, tp tiap kali balik kg, kami memang kamceng, ayah pasti dahulukan saya dulu dalam aper hal, makan pagi pun, kalu saya ader kat rumah mesti dia , tapaukan saya nasi, hehehehe.. ..kekadang kami lepak kat warung kopi, kat Kubur Banggol pekena nasi berlauk..sebab dia tahu saya suka n belasah aper saya..petang2 lak lepak ngan dia, kat bawah pokok jambu sambil layan dia borak..

My mom, pulak, seperti yg diceritakan kat atas nun, kempunan nak makan sop+ g jejalan..my mil pulak saya senang kalu nak bercerita ngan dia, pada saya mertua atau mak sendiri sama jer, lagipun my mil layan saya ngan baik, n sampai sekarang saya ingat jasa n budi dia yg jaga saya masa saya dalam pantang..memang superbbbbb..dan rindu jugak nak lepak petang2 kat belakang umah sambil minum2 petang (my mil renovate umah jd takleh nak imagine kat aner pot baru depa sembang2), petang2 syok ader mokcik, moksu milah, ader ayoh long, mek pun ader, kami sembang2 sedar2 dah nak maghrib..pendek citer memang rindu kat semua org n yg lebih penting lagi taksabar nakbalik kg nie!!!!

8 comments:

ain said...

ooo...nak cuti2 ye. patut le x de mood. selamat becutiii!!!

Ainazli said...

k'ain- tiket dah lama beli..berbulan2 leh tunggu tp saaat akhirnya sawan rasanya ..mood dah ader kat kg..hohoohho..tqqqqqq

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh jeles nyer nak balik kampung, kim salam ko oghe penambe blako deh....hehehe......tulun make nasik belauk kat ppalo retok tu deh !

:: ishamsuria :: said...

aku pun sama daaa.. dah berkobar2 nak balik nih!! homesick nih.. ;)

Ainazli said...

Janna- insayaallah, kelik ni nati ain risik, anok sapolah janna nie..hihiiii..nasi belauk..fov. tu.nok tapau ko??

Ainazli said...

isma- jom kita pakat kosongkan kk nie..dah tua bangka still homesick lagi nie..payah..payahhhhh..apapun selamat bercuti tok ko, nanti mai kelate kaling2 la ya.

halen said...

eee..x aci nih semua nk blk kg tinggal la aku sorang2 kt kk ni huhuhu. dh la virus homesick dh semakin menular ni baca n3 ko lg la rindu nk blk kg waaaaa...
korang jgn tkezut dh la klu tetiba jumpa aku kt epot yer kehkehkeh

Ainazli said...

Halen-weiii kami memang sengaja bakar ko..aper lagi sambarla tiket sekarang, MAS ader murah sekarang tp start fly bulan 6..rembat aper lagi.

marilah kita pakat2 kosongkan kk nie, buat semak jer!