14.5.09

Kari Kepala Ikan

Photobucket

Betol ker n3 saya kali nie, citer pasal masak2 pulak, since dah terajin masak this week, n terbakar tengok blog member2 yg rata2 semua post pasal masakan depa,jadi saya pun nak share jugak..resepi asal dr MY MIL, mungkin tak sesedap dia buat tapi rasa n bau dah nak sama dah tu..heheheh (poyo lagi tu)..dulu saya mesti mintak dia buatkan (biler dia bertandang ke rumah saya) pes kari nie, simpan dalam icebox, nak makan baru wak kuar, tumis2 sikit, boh lauk n sayur jer..siap, cepat n sedappp gitu..start dr tu saya memang penggemar kari yg tegar..hahhahha..nie jugak antara menu yg mesti ader kalu jemput tetamu..hohohoooh..

6 comments:

ain said...

ni akak nyer fav. tp hubby x reti mkn pulak.

Ainazli said...

to kak ain - rugi ooooorrrr tak pandai makan, hilang nkmat makan..hahaha.hubby akak lom tahu penangan kari kepala ikan lagi nie..kena kasi ajar nie..heheheeh

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ni mmg our peberet dish nih! kari kapla ikan....hidangan wajib kat umah nih....wah..ini macam kalu...if I go to ur house..u make me this dish la yer....hehehe....

Ainazli said...

janna conpem dahhhhhh..menu wajib, waaaaaa pecahla lubang kali gini..jemput2 dtg umah, akan ku idang kari kepala ikan kegemaranmu ituwwww..tu pun kalu sedap la..hahhaahha

Jiya said...

peberet org kat umah ni kecuali jiya. muahahahahaha! tak minat sebarang kari ikan samada kari kepala ikan, kari ikan, kari buntut ikan. kakakakkaa... masak leh makan tak minat. huhuhu

Ainazli said...

jiya-ilang ooo nikmat makan tanpa kari kepala ikan..hehehe..belom cuber belom tauuuuu..hehehhe, nampak gayanya kalu jiya datang umah kena tukar menu la nie..hohohohoo..