7.5.09

Jadi Ker Nie Halen

N3 yg berniat poyo..hahhahha..yelah saper yg nak puji kalu kita sendiri yg tak angkat bakul?..malam nie dengan success nyer, berjaya wak bingka labu..tp mungkin kena kurangkan sikit gula..resepi aku copy paste kat blog si Halen..Hai labu lagi ker?? tak abis2 ngan labu dia tu, ko buat jer bingka labu..sedappppp..tu antara perbualan saya dengan si Halen..n malam nie terbukti..resepi labu ko memang sedappppppppppppppp wehhhhh..tak sia2 aku wak..makan masa suam2 kuku gitu..perghhhh..bertambah la lagi menu aku..labu bin kundur..kundur bin labu..arrggghhhh samer la tu..(dah meracau nie..nak tito)

Hari nie memang kepenatan yg amat, tak tahula aper yg dikerjakan, sampai saya penat tahap gaban nie, yg pasti mcm banyak benda nak buat hari nie..mungkin vitamin R sudah mari..tu yg laju semacam buat kijer..sampai nak ym pun tengok2 sekali imbas jer..tak terlayan den..

Malam barulah dapat rest puas2, teringat pulak, time dok sembang2 ngan Si Halen, tertimbul satu idea, kami nak join gede2 bukak kedai time bulan poser, biler dipk2 kan bagus gak cadangan nie, lagipun aku takder benda yg nak dibuat kat umah, tu pun kalu rajin time pose nak buat biskutttt, kalu rajin la, kalau tak aku tunjuk2 jer..senang..Balik pada plan asal, nak ambik 1 tapak kat bazar ramadhan, yg rasa berpotensi leh jual n ramai org, aku hanya siapkan semuanya dr rumah, n kang si Halen datang ambik hasil dagangan aku n jual kat bazar ramadhan (mungkin kami samer2 berdagang) hahahha..kalu korang nak tahu, untungnya dok sabah nie, bulan poser dah la waktu buka cepat n kaum pompuan kalu bulan poser kol 3 dah leh balik..menunya masih dalam perbincangan..tengoklah pada permintaan nanti, tp ader 2,3 yg saya rasa boleh jual..sop tulang (kata halen sopku sedap- arrgggghhh ayat poyo lagi), ayam percik (mcmla sempat aku nak percik2 ayam nie) kerabu, sambal sotong mungkin, laksa penang pun boleh dipertimbangkan, nasi kerabu-mak aiii ader ker nak makan nasi kerabu buka poser)..hahhahah..macamla sempat aku nak buat semua tu..kang tak pasai2 batai poser aku, sebab asyik dok try jer..takpe kita tengok dulu market, kalu success, kita tambah lagi menu..cehhh bunyi cam jadi jer kan Halen, (tu sebab kami nak kumpul ramai2 blogger sabah nie, supaya dorang datang serang kedai kami..laku n cepat habis..hohohohoo..

Apapun, ni baru perbincangan awal, tp aku rasa tak sabar nak tunggu plan nie on, sebabnya selain juadah confirm banyak lagi hasil jualan kami, surelah kek ader, biskut ader, kain tudung ader, jersy pun ader..hehehhe tak gitu Pn Halen..pendek citer tak rugi singgah kedai kami nanti..macam2 adoooooooooooooooo..tp dalam ghairah dok pk nak berdagang nie, maner ku nak letak anakku yg buas tahap gaban tu, canner laling2 kami nak berbuka nanti..arrrggghh yg tu boleh ajasssss..aper susah buka jerlah kat gerai kami tu..kata nak bantu bini niaga..tak gitu???

Okla nak blah dulu, ader kijer lak..

5 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh..saya sangat la sokong cadangan awok berdua nak bukak gerai kat pasar ramadhan, saya dah ..jap nak kira....er...since 2004 lagi mmg dok bukak gerai everytime tiba bulan poser, juai ayam percik,lauk2 pauk skit, kuih karipap, gula melaka, serikaya..tu la menu tetap tiap2 tahun,ha..lagu satu..laksam...hehehe..tp kat KEningau ni ajelah....Ain juai la kat KK yer...hehehe...tp..meniaga gerai2 makan2 ni..mmg ler fenat....
tapi..dia punyer pulangan..sgt la best kalau kita wat sungguh2...
all the best to u n Halen...hehehe.

Ainazli said...

wah membakar semangat nie..confirm nie jual..tula tak sabar nie nak bisnes2 ngan halen nie..

halen said...

hahaha.. ko ni wat malu aku jer la. bkn nya konpem lg tu dh sure nnt br la kita hebah2kan. aku ni bkn ada pengalaman pun bjual kt bazar ramadhan tu.. klu ader rezki insyaalllah la.. :)

ain said...

wahh...nak business ekh. tahniah2. bolan posa mmg bagus klu business. Insyaallah untung lumayan. akak doakn plan ain berjln lancar ekh.

Ainazli said...

halen- weiii nie plan ko, aku dah bersungguh2 nie tak jadi siap ko...hehheheh..oklah kita tengoklah nanti, kalu takder aral insyallah..amin

K,ain-doakan mudah2an semuanya berjalan lancar ya..memang dah gian nie nak main masak2 nie..heheheh..

Korang semua doalah moga plan nie jalan lancar..amin..amin