17.8.09

Balas hutang - Span CheeseCake



Sebab nak tunaikan janji, terpaksalah buatkan jugak Span Cheese ni, tp x ni my laling nak bawak g opis dia, ..sepatutnya semalam saya buat, sebab hari ni ader makan2 kat opis dia tp semalam ketidoran awal, sakit kepala den, berdenyut2..jd bantai tido awal2 lagi..sedar2 dah pagi..kim salam la yo pakcik..hari ni menunaikan janji buatkanlah dia sebijik..melanguk kat meja makan 2 beranak tengok saya parut cheeder..siap pesan lagi tu, sebelom saya balik kg ni, buatkan dia lagi sebijik, nak buat makan2 sahur nanti..alahai..kesianla pulak..

Kek Span Cheese ni, pembelajaran saya melalui online ngan member blog dr Labuan, sepatutnya saya join kelas K' Som di Tauran , Sabah tp memandangkan msa beliau datang ke KK saya tengah berhoyeh2 kat Semporna..Jd takder can lah nak menuntut ilmu face 2 face ngan beliau, tp kesudian dia mengajar melalui online pun dah cukup saya puah hati , sebab 1st timer buat alhamdullilah dah jadi n rasanya pun sodappppppp..walaupun mulanya taklah sesempurna mana, tp alhamdullilah ngan info n tips melalui mesg dr K' Som, saya berusaha buat n buat lagi..n nilah hasilnya, tok kali yg ke3 saya buat..

7 comments:

Chik Mi said...

Ain buat untuk acik sekali yer,nak ler rcp dah kate sedap tak nak kongsi ke>hihihihihi

Ainazli said...

tulah nak tunggu chik mi datang sini memang berjanggutla..share resepi ok..nanti ain kasi ya melalui email atas sebab2 tertentu...hehehehehe

amizah said...

sedapnyerrrr nnt balik semenanjung bwk la kat akak satu...

Ainazli said...

kak, kalo mo betol2 cuber ader berani kita jumper kat klia, sabtu ni,ain kasi test..hahahhahha

salamdariborneo said...

ain,sedapnya nampak kek tu.akak ni bila nak buat pun tak tau lagi.duit resepi tu nanti akak bagi ye.....lama ka balik kampung?

Ainazli said...

try kak, baru tahu penangannya..lembut n gebu gitu, tepung optima pun dah ader stok..aper lagi rembat la..duit tu beres tarak hal, pegang dulu la, tak pun nanti tolak duit kutu..huhuhuhu.. balik 10 hari jer, lepas windu kat ayah ni, sambil jenguk2 dia kat kg..

mummyseri said...

suke ciskek..cedapppnyer ain..
dtg uma seri amek bunge tauuuu