30.6.09

Kek Batik My Mil

Photobucket

Kek Batik resepi My Mil..My laling paling suka alah ni..jadi semalam sibokla saya menelefon my mil tanya resepi....dah lama my laling dok mintak buat kek nie, semalam baru buat n rasa dia sama cam my mil buat..sedap bukan nak puji lebih2 tp memandangkan saya yg tak beraper gemar akan kek ni, terasa macam ader aura nak makan n makan lagi!!

Memandangkan memang confidentla sedapnyer, jadi ngan lapang dada nak share resepi kek batik nie..disebabkan 1st time buat terus jadi rasa teruja..

Resepinyer :

Bahan-bahannya:
Saiz loyang 8'

  • 4 biji telor
  • 4 sudu besar milo
  • 4 sudu besar koko
  • 1/2kg biskut marie
  • 1/2 tin susu pekat
  • 1 cwn gula halus
  • 1/2 buttercup
Cara-caranya:
  • Sediakan kuali agak2 muat tok masukkan biskut
  • Masukkan buttercup, gula halus-sampai hancur
  • Boh susu pekat, milo n koko, gaul sebati n kemudian telor
  • Biarkan sebati dengan api yg perlahan hingga pekat
  • Masukkan biskut yg dipotong 2 gaul lagi n tutup api
  • Masukkan dalam bekas yg dialas n mampatkan sepaya biler dipotong nanti ianya cantik
Tok anda semua selamat mencuber

6 comments:

ain said...

akak nak try buat kek ni dr dulu lg. sampai la ni tak terbuat2.hehe

Ainazli said...

kak buat jgn tak buat..tryla resepi nie, mana tau kena ngan anak tekak akak!

halen said...

aku penah try buat skali tp x jadi huhu.. so lps ni ble la aku try la biskut pun ader stok kt umah ngeh ngeh ngeh..

Ainazli said...

buat jgn tak buat, kang kasi aku rasa, ader canla aku g umah ko....hahhahahah

:: ishamsuria :: said...

saya suka kek ini. bilakah saya dpt merasanya? yg pasti saya xsuka bila saya yg buat.. kehkehkeh

Ainazli said...

wak ko ni isma..ayat penuh menggoda dan ku faham maksudmu ituuuuu..nak makan mehla datang umah, tp bagitahu dulu aku nak bentang kapet merah kat ko..hehehhe