16.4.09

Tersampuk Ker?...Lawak..Lawak

Malam td, Put3 mengganggu tido saya, dah la saya mengantuk tahap gaban, tetiber lak, time nak tido tu, dia ngadu sakit telinga, sambil dok pegang dia punya telinga, mcm biaserla, kat umah nie saya bukan saja seorang ibu, malah doctor, chef, tukang kebun, cleaner pun saya jugak, jd biler ank dah sakit terpaksalah nmenurunkan ilmu kedoktoran saya yg tak seberaper itu.. muler2 ingat sajer dia nak soh saya main telinga biler dah lali n geli cepatla tido..tp tengok tak berkesan pun, dia dah tak senang duduk, kejap2 dikalih kiri kanan sambil dok pegang telinga belah kanan..nie sah la nie, masuk semut dalam telinga..errrr canner nak buat yer?? binggung jugak saya, my laling yg dah tido terpaksalah bangun, menenangkan si kecik tu, ku korek2 telinga tetap tak jalan, put3 makin mengeluh sakit, sapu minyak tak jalan jugak, kalih kanan kiri lagi, ambik kain lapik kat telinga dia, saya sedut (nasib baik telinga baru lepas service)..tak jalan jugak..last sapu lagi minyak, kejap lepas tu dia dah lega..gamaknya binatang itu dah kuar la kot .


Bila telinga dah ok, lain pulak peelnya, merengek dah dia, yg nie my laling punya peranan sebab si kecik tu nak ngan dia jer..kejap nak kendung kejap nak tido atas riba, so nak taknak terpaksalah my laling layan..ala..si kecik tu sebenarnya takut, my laling tinggalkan dia lagi sebab petang td dia dah kena warning kalu degil nanti kena tinggal lagi..tu yg dia taknak lepaskan my laling malam td..errrr budak nie tp no heart feeling arrr walaupun dia takboh ngan saya, bolehla saya layan mata yg dah mengantuk nie..

My laling lepak ngan dia kat balcony, dr dalam bilik saya dok dengar depa berdua dok chit chat bulan, bintang semua ader..pk saya memang dah betol2 oklah budak tu, maka tidola saya, sedar2 kol 3am..dengar dia nangis kat luar, bergegas saya bangun, kata my laling dr kol 11mlm td lagi dok merengek2..telinga dah tak sakit tp stil lagi merengek n nangis2, saya ambik dia bawak dalam billik, saya bf kan dia walaupun memang dah lama benti nyusu..lepas bf jer terus tido tp stil mulut stil bunyi2..mcm tak beraper lena la dia tido..

Bangun jer pagi nie, my laling wak lawak bangang, maybe si kecik tu tersampuk..manalah tau hantu kelah (my laling g mancing kelah kat tsik kenyir last week, bukan kusus pun..hampehhh...hampehhh) ikut dia balik..bidas saya, kalu nak kena, hari muler2 sampai tu dah kena tp dia ok je.."mama oiiii sekarang nak buat aper semua pakai duit, gamaknya kat klia si antu tu kena tahan ngan imegresen..beli tiket dulu arrrrr..tu yg lambat sampai tu..hehehheehheh..aperla bangang lawak pepagi nie..takpe nanti put3 bangun aku tanyakan kat dia..sekarang tengah tido lagi, tak pernah2 dia bangun selambat nie, mengantuk sangat la tu..

4 comments:

halen said...

owhhh..pu3 pun merengek jgk ke mlm td. nasya pun sama tgh2 tido dia duk ngigau sambil nangis panggil papa dia. papa dia x pi kursus pun lg dh duk panggil peluk. lps tu bg susu dodoi jup trus lena smp ke pagi. tp mlm td mmg merengek skit la sbb kaki dia ada kudis kena gigit apa ntah duk garu gatal bla dh gatal mula nak x duk diam.

ain said...

hahaha...hantu sekrg ni pun dh pandai naik kpl terbang ekh.

Ainazli said...

Siap arr nasha pasni..kesian ooo tengok anak yg tercari2 bapak..nak cakap rindu tak pandai..takpe kita tunggu jer minggu depan n tengok riaksi dia biler papanya takder.

Ainazli said...

kak..zmn dah moden, antu ker aper bayar tetap bayar haaa..