14.4.09

My Laling Ku Dah Balik

Hehehe, rasanya ari nie nak tersengih sepanjang hari sebabnya seperti tajuk diatas..my laling ku dah balik..perggghh giler seminggu tak jumper dia, bukan setakat anaknya yg sonok, maknya pun tumpang sama..tp dlm sonok2, kijer keras saya hari ni, sebabnya saya terpaksa membanting tulang membersihkan umah..ceh macam banyak sangat pun kijer umah..banyak oooo, sebabnya seminggu nie saya berkubang kat depan tv jer, sapu umah pun gitu2 jer, masak pun gitu2 jer, n hari nie terpaksalah melansaikan semua hutang2 yg tertunggak itu, smapai nak ber YM ngan member pun tak sempat..

Org yg tak nyempat2 tunggu my laling baik, sapa lagi kalu bukan si kecik tu, tak keruan rasanya dia hari ni , bila saya bagitahu yg papanya nak balik, dan2 suruh saya bukak pintu umah, wahal papanya balik gerak dr kl, ader lagi 3 jam tok sampai kat umah..tp takper kasi dia can meluahkan rasa riang ribenanya itu, excited ooo, mcmla dah lama tak jumper..podahhhhhhhh..ringkaskan citer dia memang tak senang duduk, bunyi jer tapak selipar org bawah, mama papa balik..errrrrrr bila nak faham nie, papa balik nanti..jappppppppppppppppp lagi ya..tunggu, dok diam2 jgn sepah2..tak sampai 10 minit "iler apa nak alik nie"..arrrrghhhh...dah la saya kalut menyiapkan hidangan istimewa tok my laling, dia pun kalut jugak la..

Apapun penanti si kecik akhirnya, kesampaian, bukan main semangat lagi dia tunggu my laling kat balcony, tengok jer keta my laling, dahhhhhh sawan pulak dia, tak tentu arah dah dia, sana sini, situ semua tempat dia larii..bayangkan betapa excitedny dia nak face to face ngan papanya..siap soh saya pakaikan selipar nak sambut papanya kat bawah..tak dapat saya gambarkan riak muka dia masa tu, terpk aper yg ader dlm fikiran dia skrg bila org yg dia tunggu dah ader depan mata..alhamdullilah selamat jugak my laling.

Aper yg my laling bawak balik?? utk Put3, jajan yg MAS bagi (rela ooo tak makan sebab nak kasi kt anak) , kenaper hanya coklat MAS jer, sebabnya si bapak tak sempat nak soping tok dia..tok mamanya hehehhehehhe..dapat hpone baru arrrr..nie bukan wishlist nie..tp org dah bagi tadahkan jer..terima ngan ucapan terima kasi, nanti boleh begi lain2 lagi ya..n semestinya tok satu family, ambik ko..seplastik besor roti, beli kat KLIA, pelbagai jenis n perisa..selalu itulah yg kami bawak ole2 dr kl..tak caya, tengok gamba kat atas tu..opppp belom sempat nak upload lagi..tunggu arrr, jd sesaper nak makan roti mehla datang umah..

oklah, nak chit chat ngan my laling pulak, biler semua dah kumpul rasa meriah pulak umah nie, walaupun 3 beranak jer yg ader, si kecik bukan main hapi la, kawan ultraman dia dah balik....tok my laling, welcome home..pastu mancing leh hold dulu la tok seminggu dua ya..kasi mama lak enjoy katak minggu nie, turn laling pulak jaga anak..oklah daaaaaa..

3 comments:

ain said...

seronok la abang dah balik. lepas le rindu seminggu x jumpa.hihi

halen said...

hehe.. suke la tu erkkk. act mama pu3 yg nk tlompat2 tu sbnrnya tp saje nk kaver kan kan kan.. :p
minggu dpn giliran aku la plak kena tinggal waaaa... :(

Ainazli said...

kak ain..sonok giler, sebab dah cukup anggota keluarga..

Halen..mak dia yg lebih sonok , tp kenalah cover kang my laling ku perasan lak, biler tahu aku rindu dia..jatuhla aku punya saham...hahahah..rasakan sendiri minggu depan ya..