12.4.09

Rindu nie..

Put3 dah tido, ader ker patut hari nie dia ajak saya lepak, "jom arrr mama kita epak amer2"..mungkin dia melihat saya sepanjang hari menghabiskan masa di depan pc..sampai tiada masa utk dia..yelah dia pun sibok ngan tv nyer jer, jd saya memang bagi can sepenuhnya tok dia, hari nie nengok tv sepuasnya, tp tahu pulak dia busan biler saya tidak mempedulikan dia hari nie..apapun memang kesian, hari nie dia selsema, saya perhatikan sejak dah tak bf nie dia senang sangat sakit, rasanya dalam bulan nie dah 3 x dia demam, memangla tak teruk tp saya still risau, so far bila cek takder aper prob..2 tahun saya nyusukan dia boleh bilang ngan jari berapa kerap sangat dia demam, 1st dia betol2 demam masa umur dia 1 1/2 taun, masa tu memang cuakla kami, sebab sebelum2 nie dia tak pernah demam, sampai tak tido malam lah kami..(tp saya tido jer), papanyalah yg berjaga sepanjang malam, n sekarang saya akui betapa bagusnya susu ibu nie, tp kali nie dia demam saya tahu kenapa...dia rindukan papanya, 3 hari papanya takder, dia maintain jer, biler saya tanya papa g maner, dia stil boleh jawab tanpa ader aper2 perasaan "papa g kusus tax", tp hari nie nampak perubahan dia, dia pula yg sibok tanya maner papanya, "kenaper papa tak bawak adik"..arrrrrrgggghhh jenuhla saya nak menerang kan pada dia, jawab pastu diam kejap pastu tanya balik..proses tu berulang x sampailah dia ketidoran..siap tido peluk pas kijer bapaknya..hai anak bapak betolla..

Malam nie memang saya spent sepenuhnya dengan dia, tengok tv sesama tp citer saya pulak, dia bengang n ngamuk memula sampai soh saya g main net (itenet) dalam bilik..wah wahhh..wahhh main tarik2 tali pulak dia, org nak lepak sesamer takboh la pulak..last2 pujuk2 oklah, walaupun ader tanda2 protes, memang kalu citer saya memanjang jer tak best..citer dia jer best..tension saya, tu lom ngan peel dia lagi tu, pendek citer sepanjang tengok canel saya akan adalah benda2 yg dia nak soh saya buat..kejap nak air lah, (walaupun dia dah pandai ambik air sendiri), pastu malam2 buta nak telorlah..nak kepok la..entah aper2 la budak ie sorang..cuber kalu citer dia, saya nak vacum kapet pun kena cepat2 sebab dia kata "ising (bising) arrrrr mama"..takpelah, bila pk2 balik, perangai dia tu lah yg selau buat saya rindu..

Hari nie saya betol2 sibok, nak kena setelkan tempahan org, sampaikan tok lunch pun saya masak ala kadar jer, untuk saya ikan kering, ulam n sambal belacan, utk put3 saya gorengkan ayam n kicap..tarraaaaa..licin..gak kami makan, sekali sekala makan cara kg best jugakla, tu la untungnya kalu zz takder, masak pun boleh cincau2..takyah nak bersolek bagai..kalu tak jenuh la, nak kena ader kuah la..tu la...heehhhhee..jgn marah arrrrr!! apapun takder dia 3,4 hari nie, memang terasa sunyi arrrrrr..put3 rindu papanya, mama pun sama hahahahhaha

Cukuplah setakat nie jer, nanti2 ader masa lagi saya coretkan aper jer yg saya rasa terlintas kat pikiran..anyway tok kak maria, selamat hari ulangtahun , semoga rezeki n kekal bahgia sampai ke anak cucu..ya..daaaaaaaaaaaaaaaaaa

4 comments:

ain said...

alahai siannya pu3 rindu papa ekh. klu hubby akak ada keje outstation, akak akan selimutkn anak ngan pelekat hubby, so kurang le meragam.

p/s..tul lah ain..klu hubby ada kat umah..mkn kena proper sikit kn wlu pun dia jenis x cerewet.

Ainazli said...

ohhh..yeker kak, cam tu nanti nak try wak jugak arrr, satu jer yg si put3 paling ingat tang papanya..bangun pagi mesti minum air masak sebab papa suruh..huhuuuhuhhuu

setuju..walaupun dia tak cerewet tp makanan tu pengikat kasih sayang kita, gamaknya kalu hidang telor kicap hari2 tak sayang dah gamaknya dia kat kita huhuhuuu..hrhehheheeh..

mummyalyssa said...

ain ..betol la ckp k.ain tu..kite pon kalo hubby outstation mesti hubby tinggalkan baju @ kain plekat yg bekas hubby pakai..hihihi kan ada bau2 badannyer..so tak meragam la sgt tp kdg2 lupe juge n demam plak...

Ainazli said...

ohhh ya ker seri pun wak can tu..nampak gaya memang berkesanla cara cam tu..mesti2 cuber nie..