9.12.09

Ketam Masak Lemak Cili Padi


Dah terlebih rajin nak update blog, setelah sekian lamanya menyepikan diri..huhuhuu..dah agak lama tak jenguk, kalu jenguk pun tengok2 yg penting2 jer..lagipun takder mood lagi nak mengadap blog..tp hari ni terlebih masa tambahan lagi semua kijer rumah siap awal, ni antara menu semalam, ketam masak lemak cili api..pedas!! pedas2 pun menambah jugak..hehehhehe..Kebetulan semalam my laling cuti, so dapatlah masakkan yg best2 n berat2 sikit, selalunya hari kijer masak cincai2 jer..pemalas? mungkin la..hehehhe..lagipun tak berbaloi masak beriaya kalu hari kijer..

7 comments:

mummyseri said...

Salam ain..
da balik ye?
amboi sgala sotong n ketam sume da kluar nih..
hehe ktupat tu tgk je la telan air liur nih...

Ainazli said...

salam..yup, dah lama balik sini, raya ke4 dah ader kat sini, meh la datang beraya umah, biler lagi nak kenal umah kita..tulah mood tengah rajin, nak datang kasitau, manalah tau, langkah kanan dapatlah makan ketupat sotong..tpppppppppppppp inform awal2..hehhehe

LOVE2COOK said...

Uish, sedapnya ketam tuh! If only my hubby sees this...hmmm! hehehe ;)

emma said...

salam. akak, nak mintak resepi ketupat sotong tu.. aduh.. terliur tgk.. hehehe

emma said...

salam. akak. nak resepi ketupat sotong tu.. aduh.. terliur tgk.. heheheh

Ainazli said...

Love-ehhehehe..takpe nanti dia balik suprisekan dia ngan ketam ok..kita tengok reaksi dia!!

Ainazli said...

hai ema-yg resepi ni lemah sikit ni..akak tak der acuan yg betol, main campak2 tangan jer..tp kalu ema nak try akak boleh ajar caranya jer..hehhehehe..nati akak tepek resepinya ok!!