14.3.09

Cian yer..ketidoran..

Selamat berhujung minggu.. minggu nie penuhkan impian si kecik tu nak g pantai..dr semalam dok ulang alik dr luar ke dalam bilik "esok g pantai ya..ya..?" saya tidak memberikan jawapan sekadar menganggukkan kepala, tp dalam hati antara jadi n tidak, n berharap dia lupa pasal pantai nie esok paginya..tp hampeh aper yg dijanjikan, itulah yg dituntutnya biler sedar dr tido, jd dengan penuh kemalsan terpaksalah mamanya bersiapkan diri..tp bila tengok dia betol2 enjoy kat pantai..rasa sonok pulak..berbaloi rasanya saya tinggalkan katil diawa2l pagi..


Tp sekarang dia dah ketidoran, mungkin kepenatan, berlarian di pantai sambil berenang + minum air, lagipun malam nie, tv saya yg punya..jadi terpaksalah dia mengikut rentak saya, sebab sudah ader perjanjian antara kami berdua "adik nak tengok citer adik sorang2 n mama main inet dalam bilik atau kita lepak sesama tp tengok citer mama"..dalam angguk tak angguk, dia terpaksalah setuju..tp saya tahu dia bengang, tp mungkin dia pk.. dr dia tengok tv sendirian baiklah saya temankan walaupun terpaksa mmenonton cerita yg dia tak minat langsung..yahooooo..malam nie tv saya yg punya..sonokla saya kejap tukar cannel tu kejap tukar cannel lain pulak..sesekali bertindak kejam ok gak pd dia, kalau tak asyik citer dia, naik muat saya..walaupun dia nampak ikhlas n rela tp mulut dia tu..setiap 2 minit akan berbunyi.."tak best citer mama" ayat tulah yg diulang sampai saya merasakan ader tanda2 akan memprotes jd terpaksalah saya sekali lagi memainkan peranan n emosi, sampai sudah dia polo jer citer saya, n tengok2 dia dah tido disebelah..alahai jatuh kesian pulak, tp kalau tak buat macam tu , alamaknya takder can lah saya nak nonton tb..


Citer lagi pasal Puteri..minggu nie perangai n mod dia berubah2, ader hari terlalu mendengar kata, ader hari yg dia tak pedulikan aper2, dia ngan dunia tb nya jer, n ader hari dia terlalu lasak n degil, sampai tidak medengar arahan..time nielah yg betol2 menguji kesabaran nak2 masa tu saya dlm kekalutan menyiapkan banyak perkara..Masa nie mulut saya memang betol2 bising n boleh dengar suara saya dr maner2 arah..hahahha...tp tulah kerenah dia yg makin hari makin membuatkan hati saya sedikit panas..belom masauk bab2 lain lagi, benda yg dikemas, benda tulah dia nak main, wahal tak sampai 2 minit saya kemaskan, belom lagi tang dia punggahkan segala pinggan mangkuk dr dapur bawak ke luar..eeeeeeeeeerrrrrrrrrrr geramnya budak nie..anak sapooooo nieee????


Tp apapun, makin besar dia makin banyak benda dia belajar..n makin nak melawa..tiap x lepas mandi mesti cari perfume soh sembur kat badan dia "edapppp angat bau yerrrrr.." pendek citer dia yg selalu ingatkan saya pakaikan perfume tok dia..tp sayang takboh sikat rambut..kena puji sikit n janji nak bawak g jalan barulah nak sikat tp tulah janji tp mamnya akan buat2 luper lagi..oklah nak tito dulu, apapal nanti jumpe lagi next post..selamat malam dunia..

5 comments:

en_me said...

siannyerrr.

ain said...

ain..tu baru sorang tu..akak 4 orang..adusss!! pecah gak kepala.

Ainazli said...

tu la pasal..ader anak 4 mak aiii tunggang langgang rasanya umah..

mummyalyssa said...

AIN ..Samala anak kite pon suke pakai parfume pas mandi kdg2 nk deodoran lagi..:)n sikat rambot tamau juga sma la tu adusss susah skali nk kena men keja keja dulu br nak...brapa umur puteri ye?

Ainazli said...

agaknya semua budak cam tu gamaknya..melawa lebih dr maknya nampaknya nie..mamanya dok umah pun tak pakai perfume, time berjalan pun kalu teringat...hehehehe..dia baru 2 taun 5 bln