31.3.09

geder2 kat Karambunai Lagoon








Ok, kali nie versi saya pulak bercerita, 2 blogger yg lain, dah pun meng'up'kan gambar dalam blog masing2..kenapa saya lambat? sebab saya menunggu masa utk memberi ruang kepada otai2 blogger yg 2 org lagi itu utk post kan dulu..sebabnya saya mo curi itu gambar..hehehhhe..utk Halen n k' Maria , sowi arrr kebas itu gambar..

Pendekkan citer, sebenarnya ini adalah perjumpaan buat x pertamanya, antara kami blogger2 nie..tak ramai pun, blogger hanyalah 3 family n slebihnya saya invite sorang guest merangkap penjual tupperware clearen sale...hehehheh..n 1 family merangkap jiran saya tok meramaikan majls, geder2 ni, hanya dirancang dalam masa beberapa hari jer, biler plan on, ym, mesg lah yg jd tempat kami bincang untuk melancarkan majlis ..alhamdullilah semuanya berjalan lancar sampailah kami bertemu ketika..Sabtu 28 March di Karambunai Lagoon ..tempatnya pada saya memang oklah sesangat, ngan teduhnya, ngan pantainya yg tak berombak, bersih.. budak2 memang tibai mandi jelah put3 jangan citer, kalau boleh nak berendam lagi lama dlm air. apapun memang berbaloi rasanya bayar walaupun rm10 hinggit 1 kepala..

Pertemuan nie, macam dah lama kenal, walaupun mula2 tu kekok nak cakap, sebab tak kenal sangat, tp bila lama2, rasa dah serasi, mulut memang arrr taknak benti cakap..so far majlis nie memang meriah n semua yg hadir sporting tahap gaban..kaum ibu ngan aktiviti bbq, layan anak n menghabiskan duit gara2 beli tuperware sale..bapak2 yg lain, nak pulak semua satu kepala memang layan mancinglah..oklah tu, at least sehati sejiwa gitu, senang nak wak lagi aktiviti selepas nie sebab dah tau minat masing2..menu?..perghhh sampai terlebih2 n tapau bawak balik..itu binatang yg dibbqkan banyak yg lebih..ader yg bawak nasi kerabu (akula tu, tp kongsi wak ngan Halen), mee singapore, pun ader, muffin (aku dah 2x test muffin nie..sedap)..buah, jajan semua ader..tak termakanlah jawabnya...lepas makan selebihnya boleh n santai jerrr..dah memang konsepnya santai..heheehhe..

tu jerlah laporan awal saya setakat nie, rugi pada sesiapa yg tak dapat join..tp takpe ader can la nak wak gede2 tok kali yg ke2..nak tahu best ker tak best jumper n geder2 nie..tengoklah sendiri gambar yg saya curi dr blog Helen n K.maria..apapun memang syok n zz pun cakap lain x dia pun mo join lagi (ahhhhh sebab ader aktvt mancing jer tu)..oklah tu jer..tengok2 la gambar itu n pastu kita plan lagi next geder2..

3 comments:

ain said...

seronokkan dapat gather2. Hilang le sunyi dok jauh dr family.

mummyalyssa said...

ain..bestla tgk korang sume kat lagoon tu..lenkali i/allah mesti join punyer..mknn pon enak2 ye..

Ainazli said...

to all..syok n best 1st dapat jumper, time nielah nak rasa masakan masing2 hehehhehe..apapun memang sedopppppppp..sero tunggu lepas pantang dulu..kang kita plan lain lak..ok!!