7.7.10

Jgnlah degil2 sayang!!

Lepaskan tensionnnn jap..huuuuuuu..tarik nafas dalam2 dulu..aduiiii..aper la nak jadi ngan si kecik ni..makin dekat nak bersalin, makin kuat betoiii dia wak perangai..menguji kesabaran betoll..leh mengirap pembuluh jantung ni..tp nak kata aper, itulah dia budak2..Put3 jgnlah degil2..mama mu ini dah tak larat nak bawak diri..kang ader yg bersalin jugak ni..

Si Put3 ni kalu dah berjabat mesra ngan tv, jgn panggilla, laung 10 x lom tentu dia dengar lagi tu, punyalah syiokkkk tengok tv, tak abis2 cannel 613 dia tu, dok ulag 100x pun dia tengok jugak, mcm tak pernah tengok..sampai mamanya ni dah nak terkeluar anak tekak dok memanggil..dia boleh buat deq jer..seballllll betol hati, nak2 time kita nak mintak tolong ngan dia..dia leh buat tak dengar..boleh pulak dia jawab "jap la mama..adik sibok ni"..jawab mcm tu memang nak kena la jawabnya..kasi tunjuk rotan..barulah aiii..aiii..kapten..baruu takut..kalu tak kim salam la..skrg memang sediakan rotan kat umah ni, senang nak control dia, tp lom sampai tahap merotan lagi..kasi ajar tunjuk dulu..biar dia tahu rasa takut n senang nak control dia pasni..dahla ngan perangai dia yg bermacam ragam..tu lom masuk bab merajuk lagi tu..letih melayan perangai dia makin menjadi2..kata cik somi biarlah.. dia nak bermanja la tu sebab pasni dah ader saingan..yelahhhhhhhhh..ya kan aje lah..sebabnya dia ngan anak hanya bertemu jam 5pm, tp maknya dr pagi bawak ke malam..last2 sekali bila dia dah lena, baru maknya tarik nafas lega..

Ader anak 2 ni, tak tahulah camner nak handle, dah biasa ok,awal2..saya leh rasakan cam ribut umah ni dibuatnya..tak kira, lahir jer baby, dia dah kena g nursery, walaupun dia sibok2 nak jaga adik dia..tp kalu dia g nursery susah gak saya kot..kalu dia ader leh tolong sikit2..lipat kain ker?..masak tok mamanya ker?..yeyeyyeye..berangan..apapun tengok keadaan dulu, kalu takleh handle terpaksalah sorang mengalah..

1 comments:

Fendy said...

msti ank lelaki tu klo kuat mnendang..huhu