4.5.10

Segan Pulak!!

Salam..updatelah hari ni sebab, takder kijer, lagipun memang nak abiskan masa jer ni..hari ni tak banyak kijer pun nak buat, sebab awal2 pagi dah setelkan dapur n rumah, masak pun tak payah hari ni..makan luar?..ummmppphh begitulah cadangnya, tp tengoklah agak2 malas nak keluar, goreng jerlah nasi goreng kampung..senang kijer n jimat duit..hehehe

Hari ni, tengah2 dok berehat, ader lak yg ketok pintu..tak reti2 pulak tu nak blah, biler saya tak bukak2..selalunya penjual jualan langsung yg rajin dok mengetuk pintu org ni, tu yg malas nak bukak..Dah lama sangat dia ketok, baru saya ngitai2..sempat lagi skodeng tu..dr bawah pintu nampak bayang2 kaki org berseluar putih..lain macam pulak tetamu saya hari ni..so bukak la pintu..terjojol 2 org bidan kampung depan pintu..senyum lagi tuuuu..saya pulak naik segan, sebab biarkan diaorg berlama2 kat luar..maafla ya cik misi..saya ingat penjual td..kehhhh..kehhh..

Saya memang tak tahu, ader bidan yg akan buat lawatan umah ke rumah, kalu masa bersalinkan Put3 dulu adala..masa tengah peknen lom pernah lagi.."gamaknya misi ni salah rumah kot"..betolla tu, dia sebut nama n alamat pun betoiiii..upernya tu memang rutin diaorang..siap bertonggek ngan motor lagi..misi rempit la ni..keh..kehhhh..naik segan pulak saya, sebab misi yg datang rumah, sebabnya selama 6 bulan peknen ni , baru sekali saya, check up kat Klinik Kesihatan Ibu N Anak, selebihnya saya g swasta..follow up doktor yg sama masa peknenkan put3 4 tahun lepas..bukan kata Klinik Gomen tak bagus..tp ramai giler, mungkin saya tak sabar nak menunggu kot..

Takder pulak misi ni nak sindir2 ke aper, sebab tak g klinik, siap senyum lagi n ckp pun lembut..tu yg sya kata, saya pulak naik segan , lagaknya mcm pesalah yg buat salah kan?..terus saya buat oppoiment esok ke klinik kerajaan, sebagai membalas budi..keh..kehhh..

Oklah, citer pasal baby pulak..semalam dah g klinik swasta, skrg dah 6 ++bulan, alhamdullilah baby n maknya ok..harap2 ok2lah sampai deliver nanti..2x scan, jantina tak nampak pun, puas digodek2 n pujuk baby still takboh..so tawakal jerlah, asalkan dia sihat n sempurna cukupla..kata kawan kalu tak nampak , pompuan la tu..pompuan ekkkkk??? takpeh..kita tunggu n lihat jerlah nanti.. tp ader jugaklah harapan agar kali ni laki2..hehhehe..baby dah 1.2kg, kalu nak bandingkan ngan bulan lepas baru 400gram..makin besar n makin beratla maknya nak bawak..n maknya pun naik mendadak tok bulan lepas..bulan lepas 53.5kg, tp last semalam timbang 58kg..5kg jugaklah naiknya..badan pun dah rasa berat, jalan pun dah macam giant, muka kembang semangkuk..tengah2 nak tido, kalu teringat nak makan, rela lagi tu bangun, makan dulu, baru leh tido lena, kalu tak memang jiwa kacau..hehhehe..masa ngandung ni, takderlah saya pantang makan, selagi tak memudaratkan saya, selagi tulah saya makan, lagi2 kalu org lain masak, lagi selera saya makan..memang ya, kali ni peknen, memang nak org lain masak..mcm tak cukup bekas jer kalu makan masakan org..."alasan malas masak la tu"..keh..kehhh..kaki pun lom sembab lagi, tp kekadang kalu sejuk kena berurut jugakla kaki..pinggang pun dah start lenguh2..tp takpelah..lagi 3 bulan jer..pejam celik..sabar2..

4 comments:

~~zAnAfAhMi~~ said...

haa...lepas beranak, maknya kena dftr kat London Weight la...
ok la tu kalau 58kg, akak ni 60kg...selamba je...hehe..

pInKy LoVeR said...

xsbr nk tgk tggu baby kuar..hehe

Ainazli said...

kzana-makan hatila london weight, nak tungu saya datang..hehhehe..tp yg sebelum ni last due berat 63kg, deliver jer turun ke asal 52kg..doktor kata banayk kandung air daaaa..

Ainazli said...

pinky@kngoh-tak sbar jugak ni baby nok tunggu hadiah dr kngoh..kehhh