22.4.10

Ngomel Malam Hari

Salam..update lagi..lagi.lagi, malam jer macam terlebih masa pulak nak update, kali ni sempatla jugak jenguk blog member2..bila dah lama tak jenguk, bukak blog ni, resepi..bukak blog yg ni, resepi lagi, pendek kata semua blog penuh ngan masak2..wahhhhh bagusnya, teruja pulak, walaupun kita ni malas, tp bila tengok resepi yg terpampang, tak ngempat2 timbul niat nak mencuba, walaupun tak tahu bila la tu nak buatnya..takpe2..kita wak list dulu, nanti datang rajinnya kita buat..yg penting niat datang dulu..kehhhh..kehhhh..

Dah agak lama rasanya tak betoi2 masak, serasanya sejak ngadung, berapa lama cuti dari berperang dengan kuali, tak tahulah, org kata pembawakan budakla tu..yelah tu, kekadang malas jer yg lebih kot..ngada2 gitu, kunonlah bau ni takleh, bau ni nak muntah, tp apapun skrg dah tak alah pada bau lagi..dah mula masak walaupun yg simple, parahla kan kalu 9 bulan asyik makan luar jer..berbulu pulak big bos nanti, sebulan 2, boleh la dia tahan tekak, lama2 busan jugakkan..nak2 kat sini, nak cari masakan yg betol2 kena ngan selera susahla sikit..bila selera dah ada, mulalah nak ngidam yg bukan2 pulak, yg lagi parah, kalu yg takder kat sini, yg nak kena bikin sendiri, adoiiiiiii, malasnya..tp dah nak makan sangat terpaksalah buat jugak, kang tak pasal2 nanti baju baby asyik meleleh pulak kan..

Oven dah lama terbiar sepi betol2 malas peknen kali ni, gamaknya baby laki kot???? cehhhh berangan lagi tu..hehehehe..tp minggu lepas akhir, berasap jugaklah oven ku, tu pun memenuhi permintaan si kecik yg nak makan kek coklat moist..malas2 buat pun licin jugak..punyalah kebulur 2 beranak ni kat umah..hehhehe..akan terus berharap supaya mood malas ni akan berakhir ngan cepatnya..

Skrg saya dah mula start masak, simple2 pun takpelah yg penting air tangan kan??big bos pun tak berapa nak cerewet sangat pun, mungkin dia jugak cuba belajar memahami keadaan bininya ni, tp memandangkan selera saya pun dah mula pulih, jd masakan semuanya ikut saya punya selera, nak taknak dia n anak terpaksa ikut..tp nampak cam licin jugak pinggan 2 beranak tu..kalu boleh tiap2 hari nak makan yg masam n berkuah, pedas2..sambal2 tak berapa nak layan..kalu tomyam tu, setakat nasi jer tak jalan mesti nak ader mee/kuehtiew jugak..hiskkkk kuat betol melantak sekarang ni..nama lagi makan tok 2 org kan??? hehehheh..

Ngemas pun, dah mula datang mood, kalu awal2 ngandung, umah macam kapal pecah, bilik put3 tu dah macam semak samun dah, ngan mainan dia, buku2..tp kini semua dah saya cantas n kemas cantik2..umah pun dah kembali ke asal..LOGO baru..sapa yg sepah, dia yg kena kemas, sampaikan si put3 skrg pun dah pandai kemas sendiri barang2 dia, tanpa di suruh..bagus..bagussss..ada perubahan ni!!

Oklah, tu jer yg nak di ngomelkan..jumpe lagi next episod ya..bye ..sweet dream..

2 comments:

MAMASYAZA said...

memang le ibu2 yg preggy mcm2 alahannya. kalo sesape yg tak penah kena alahan cam akak ni, mmg seronok kalo preggy, tp kalo sesapa yg kena alahan ngandung ni...mak aiiii teruk beb. akak ingat masa mak akak preggykan angah, 9 bulan tak bangun beb, sampai owang baca yassin, hari2 ayah akak masak sardin, sakit jiwa

Ainazli said...

ooooo syokla akak kalu takder alahan,tula lain org lain ragamnya kan..tp kes mak akak tu memang kronik dah tu, kalu la kita macam tu..lembik rasanya..