15.5.11

Biarla Dia Ngan Pancingnya

Rajin pulak malam ni nak mengupdate blog, baru lepas tngok cerekarama tv3, tu pong separuh jalan, tp boleh faham la jalan citer dia, citer melayu bukan susah pong, dah boleh baget lagipon info kan ader.. kalu indon lagi la, tertinggal seminggu tak tengok, masih boleh dapat agak...adoh la indon..tp masih rajin tu nak polo gak..tp tengok citer gak la n tengok sapa pelakonnya..kalu jalan citer best memang jalan la!!tp nak boleh absi 1 drama, ambik ko sampai berbulan2, ader yg setengah tahun tak abis2 lagi..macam safa dan marwah, rasanya citer tu dah lama sangat, dekat setahun rasanya, adoiiii naik bosan nak nengoknya..jalan citer lembap nak mampus..oppppsssss..sori..

Tadi tengok cerekarama, yg di akhir cerita anak dia meninggal, tetiba lak saya jugak turut teremosi, menangis sama, mungkin la emosi yg si pelakon ija tu, yg buat saya turut rasa sebak!! ummmm ..sob..sob..macamana kalau saya di tempat itu, sudah meraung2 kali.. Dah lama saya tak tengok cerekarama, selalunya malam sabtu memang bertembung ngan game MU, jd tv jadi hak mutlak mr googyeaha tengok bola, kami anak2 beranak tadah telinga jerla, bila gol dengar dia menjerit sorang2, bila mr. gogo tengok bola, put3 ambik alih laptop, aper lagi kalu bukan game, memang hantulah..saya terpaksala mengadap si kecik ni, takpun ambik novel baca, hingga terlelap, tp memandangkan malam ni mr gogoyeaha takder, yahoooo, yabedabedooooo, dapat tengok tv suka2 hati nak tukar channel!!Put3 kita kasi main game sampai lebam!!

Mr gogoyeaha dah 2 hari kat Miri, dahla kitaorang dapat jumpe pong wekend jer, ni wekend yg sepatutnya turn dia jaga anak n ambik alih aper yg patut, wekend selalunya hari tok saya berehat dan bermalas2an..tp dia takder, jd terasa agak tension sedikit disitu, kalu p Miri, sbb urusan kerja, mungkin tiada masalah pada saya, tp bila dia turun ke sana semata2 tok memancing, ummmmm..den terasa la..memang la tkleh nak salahkan dia, dia dah beli tiket flite dah lama, plan pong dah lama, dah ckp pong dah lama, sudah di ajak kami anak beranak, tp eksen taknak ikut..yelah aper jadah ikut, kalu hanya dok memerap dalam bilik hotel, sedangkan xtvt memancing dia full ngan geng2 komplot dia, kalu gitu baik saya takyah ikut, takyah susah2 pening kepala, baik gaduh2 ngan anak kat rumah jerlah lagi baik..nak makan minum pong senang!!

Td dia kal, rasa malas nak layan, marah n terasa la kot, yelah, dia berhoye2 ngan geng mancing, kita kat rumah menunggu cam pungguk rindukan bulan..ngeh..ngeh..alih2 dia ckp ngan anak2 jer, dia tahulah tu saya marah, bior jer..kasi dia rasa serba salah sikit, biar dia pk pasni jgn nak tinggal anak bini lagi, yela tu time tu jelah pk, takmo tinggal anak bini, tup2 ader trip, kena pulak ngan member yg dok racun, anak bini memang tak ingat dah..memang hampeh la lagu tu..Tunggu..isnin dia balik, sampai jer airport KK, dan2 kal, ayat sokmo2 dio.."siap2, papa balik ambik, kita g jalan2"..time tu cakap la nak g maner, nak buat aper, nak makan luar 3x makan pong bedal jerlah, kunon2 la nak tebus rasa bersalah..umpppp dah faham sangat la..

Oklah taknak citer pasal mr gogoyeaha lagi lah, kang tersentap pulak dia, time2 dok mengopi ngan geng komplot macing..biarlah dia ngan hobi dia, kata mak biarlah dia mancing, dah itu hobi dia, dr dia g tak tentu hala, susah ko jugak nanti..betol gak kata mak, kita sokongla minat dia, sapa lagi nak sokong kalu bukan bini yg mithali ini..ceh wah!! Dulu masa kat semenanjung, dia aktif ngan gunung, sebulan sekali mesti nak naik gunung, kalau tak, katanya jiwa kacau..kata dia lagi nikmatnya bila dapat dok betol2 kat puncak gunung..yelah labu..layan la view gunung puas2 yek..n bila pindah sabah, xtvt gunung terbantut, gunung kat sini tak sebanyak gunung yg kat sem, tak banyak gunung kat sini pong Gunung Kinabalu, DAH 8X DIA NAIK , tu lom + ngan gunung2 yg lain lagi..lagipun kat sini dia takder geng yg sama minat panjat gunung, jd dah slow la sikit..dr gunung dia berpindah ke dunia pancingan sampai sekarang yg melebihi tahap GILERRRRRRRRRRRRR mancing!! hehhe

3 comments:

EZAN IDMA said...

Untuk makluman , hadiah penyertaan Nama Baby contest akan dipos pda bulan 6 nanti. di harap dapat menghantar alamat, nama anda dan nama baby. ke iezanidris@yahoo.com.my , kalo dah hantar, abaikan pesanan ni :) maaf lambt :)

Suhaiza Sa'at said...

hahahha. mmg tak patutlah mr. gogoyeaha bergogoyeaha tanpa anak bini. sian bini misali dia nih. susah nak cari, pandai masak lagi. isk isk iskkkk

Ainazli said...

aii ..i relakan jer, sbb i tahu dia balik nih, adalah habuan tok i, hahhahaha..